Kurzemes garšas meistarklasēs iedvesmos jauniem eksperimentiem virtuvē

Garšu festivāls ”AUDZ’S KURZEMĒ” | KULDĪGA🤩, kas Kuldīgā notiks 14. septembrī, ”Tilta mājas” (Baznīcas iela 36) pagrabs kļūs par gardēžu paradīzi, kurā dažādās meistarklasēs būs iespēja apgūt jaunas iemaņas, iedvesmoties💡 eksperimentiem virtuvē un atklāt īsteno Kurzemes garšu pasauli.

”Divi Naži” saimnieki Dāvis Veilands un Elviss Sproģis dalīsies zināšanās, ko var pagatavot no pašmāju gaļas produkcijas🐂, šefpavārs Aigars Sīlis stāstīs par marinējumu daudzveidību, bet mārketinga speciāliste, satura veidotāja un uzņēmēja Karīna Leinberga-Lemberga atklās ātro uzkodu pasauli.

Ieskaties, izvēlies un piesakies uz vienu no meistarklasēm:

🍐 No plkst. 13:00 līdz 14:30 RUDENS UZKODAS / Es.gatavoju radītāja Karīna Leinberga-Lemberga / Valdemārpils

▪️ Ēst gatavošana var būt vienkārša, ātra un patiešām aizraujoša gan kulinārijas entuziastiem, gan tiem, kas vēlas papildināt savu rudens ēdienkarti ar jauniem un radošiem ēdieniem. Tas var būt pat aizraujošs process, kura rezultātā atklāt jaunus produktus, garšu savienojumus un iespējams arī jaunus mīļākos ēdienus. Meistarklasē būs iespēja nobaudīt un piedalīties procesā, gatavojot rudens brokastu smūtijus un uzkodas no sezonas dārzeņiem, klāt pievienojot ikdienā visiem zināmus produktus. Arī rīta sviestmaizi ar sieru var padarīt garšām bagātu un pietiekami smalku, lai tā būtu piemērota svētku galdam.

🍐 No plkst. 15:00 līdz 16:30 ĀTRIE MARINĒJUMI / Šefpavārs Aigars Sīlis / Kuldīga

▪️ Ja vēl neesi paspējis sagatavoties ziemai, ir lieliska iespēja ātri un efektīvi apgūt rudens velšu marinēšanas prasmes. Šajā meistarklasē uzzināsi, kā rīkoties, ja rudens raža ir īpaši bagāta, piemēram, ja ienākušies daudz tomātu. Aigars piedāvās praktisku risinājumu – tomātu zupas recepti ziemai, kuru pagatavot un saglabāt krājumos aukstajiem mēnešiem. Sarunas laikā būs arī iespēja apmainīties ar jaunām receptēm un padomiem, kā sagatavot un uzglabāt ziemas krājumus, izmantojot dažādas metodes un sezonas produktus.

🍐 No plkst. 17:00 līdz 18:30 LATVIJĀ AUDZĒTS LIELLOPS / Divi Naži miesnieki un īpašnieki Dāvis Veilands un Elviss Sproģis / Liepāja

▪️ Šajā meistarklasē Dāvis un Elviss dalīsies praktiskajā pieredzē, parādot, ka vērtīgākās ēdiena sastāvdaļas ne vienmēr ir tās, kas maksā visvairāk. Viņi demonstrēs, kā dažādas liellopa gaļas daļas, kuras bieži vien netiek novērtētas, var izmantot, lai radītu oriģinālus un garšīgus ēdienus. Meistarklasē dalībnieki varēs apgūt dažādu veidu liellopu gaļas tartaru pagatavošanas tehnikas, kā arī gatavos gaļas iesmiņus, atklājot jaunas garšas un kombinācijas. Tas būs izglītojošs un radošs pasākums, kas iedvesmos eksperimentēt ar gaļas ēdieniem ne tikai profesionālā virtuvē, bet arī mājas apstākļos.

📌 Iepriekšēja pieteikšanās aizpildot anketu: https://forms.gle/9CUEE36QyGgHRbYq7

Pasākumu organizē: Viduskurzemes tūrisma apvienība (VisitKurzeme) sadarbība ar biedrībām Biedrība “Darīsim paši”,

”Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” un ”Liepājas rajona partnerība”.

Atbalsta: Kuldīgas novada pašvaldība un Kuldīgas novada tūrisma attīstības centrs (Visit Kuldiga).

Pasākums tiek finansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) 19.3.pasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.

27.februāris – 14